Zakaj promocijska darila?

Promocijska darila so postala v zadnjih nekaj desetletjih vse bolj in bolj priljubljena. V 90ih letih je poslovna darila prakticiralo v Sloveniji manj kot polovica podjetij, medtem ko se je ta trend po letu 2005 povečal na več kot 70%, kar je zelo dober pokazatelj zavedanja kako pomembna je promocija podjetja. Jasno je, da gre za trend, ki se je prijel. Ampak vprašanje je zakaj?

Razlog se skriva v besedi zastonj. Nekomu nekaj ponudite zastonj pa imate takoj njegovo pozornost. Zaradi tega so promocijski artikli odlično orodje za graditev odnosov s poslovnimi partnerji/strankami.

Čeprav so prednosti neskončne, so številna podjetja še vedno neodločena ali nameniti del svojega proračuna za trženje z promocijskimi izdelki ali ne. Če ste še vedno med njimi, je tukaj sedem razlogov za uporabo promocijskih izdelkov za vaše podjetje:

PROMOCIJSKI IZDELKI CILJAJO

Radio, časopis in drugi mediji so namenjeni širši publiki, kjer se nahaja le določen odstotek Vaših potencialnih poslovnih partnerjev/strank za vaš izdelek ali storitev.Promocijski izdelki pa Vam dajo možnost kontrole distribucije in izbire ljudi, ki kažejo zanimanje Vašega izdelka/storitve. To pa  se seveda kaže v bolj močni promociji in boljši povrnitvi investicije.

PROMOCIJSKA DARILA KOT INVESTICIJA

Naše redne stranke niso samoumevne in pri vsej konkurenci ni nujno, da bodo vedno hodile k nam, že jutri jih lahko več ni. Presenetite jih čeprav ni novo leto, božič ali kakšen drug dogodek za obdarovanje. Negujte odnose s svojimi kupci in to vam bodo vračali.

POZORNOST DO STRANK

Pri promociji se je potrebno vživeti v stranko. Kako se stranka počuti ob prejemu promocijskega darila? Ne zgodi se verjetno vsak dan, da dobimo nekaj lepega in uporabnega povrhu vsega še zastonj. Ni potrebno, da je veliko in drago, vendar naj bo uporabno. Pozornost do strank šteje, saj na koncu poslovnega leta podjetniki štejemo dobiček.

GRADIJO PREPOZNAVNOST ZNAMKE

Vsakič, ko vaše stranke ali potencialni kupci uporabljajo promocijske izdelke z logotipom podjetja, se spomnijo na vašo storitev/izdelek. Medijski oglasi trajajo le določen čas, ko pa minejo, pa je zelo težko verjetno, da se bo potencialni kupec spomnil na vas, posebno če še nikoli ni koristil vaših storitev/izdelka.

MOTIVACIJA ZAPOSLENIM

Naši zaposleni so obraz našega podjetja, oni nam pomagajo soustvarjati dobro ime v poslovnem svetu. Vsakomesečna plača je res plačilo za njihovo delo, vendar je nekaj kar je pričakovanega. Popestrimo in razveselimo lahko naše zaposlene z izvirnimi poslovnimi darili, ko bodo to najmanj pričakovali in zagotovo se jim bo povišala motivacija dela in narisal nasmeh na obrazu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja