Laserska gravura

Za lažje razumevanje bomo najprej obrazložili razliko med laserskim graviranjem in tiskom oz. tampo tiskom, ki se zelo pogosto uporablja pri potisku promocijskih produktov.

KAJ JE LASERSKO GRAVIRANJE? 

Laserska gravura je napis na pisalu, ki nastane z laserskim žarkom, kateri odstranjuje vrhnje sloje na pisalu v obliki, ki smo jo predhodno nastavili. Ponavadi je to napis ali logotip, ki ste nam ga posredovali. Tako na površje pride barva, ki je bila pod zgornjo plastjo pisala. Tako barve ne morete izbirati, saj je določena že v proizvodnji ob izdelavi pisala.

RAZLIKA MED LASERSKIM GRAVIRANJEM IN TISKOM

Lasersko graviranje je trajno, medtem ko tisk (tampotisk v primeru promocijskih pisal) se lahko izbriše. Pri samem tampo tisku je potrebno izdelati tudi kliše, kar pomeni dodatne stroške tako za kupca kot za izdelovalca.

Ujemanje pisala s profilom podjetja

Barva je zelo pomembna pri izbiri promocijskih pisal oziroma katerih koli promocijskih produktov, saj barva sproža v naših možganih prvo asociacijo in občutke. Najbolje je izbrati tisto barvo, ki jo imate v logotipu. V primeru, da nimate specifične barve, pa lahko izberete tisto, ki najbolj spominja na vašo dejavnost.  

Oblika in material pisala naj bosta primerna vaši dejavnosti oziroma znamki podjetja. Pomembno je tudi komu boste namenili pisala (sejem, zvesti kupci, zaposleni ali poslovni partnerji). 

Kakšen naj bo napis?

Napis na pisalu naj bo primeren priložnosti, kjer boste razdeljevali promocijska pisala oz promocijske produkte. V primeru, da gre za sejem lahko na pisalo vgravirate svoj logotip in kontaktne podatke (spletna stran, kjer so ponavadi tudi ostali podatki), lahko naredite kobinacijo logotipa in imena. Lahko gravirate tudi v dve vrstici in zraven dodate tudi logotip.

Seveda je vse odvisno ali gre to povsem za nove kupce, sejem kjer želite predstaviti svoje podjetje/znamko/storitev ali pa samo kot simbolično darilo (v tem primeru je lahko le logotip in naziv). Oglejte si nekaj primerov kako lahko vgravirate vaše podjetje.

OBLIKA DATOTEKE

Datoteka logotipa naj bo v obliki cdr (Corel), pdf (Portable Document File) in ai (Adobe Illustrator). V primeru, da želite imeti tudi napis v posebnem fontu pisave, nam to lahko naknadno sporočite pisno po emailu. Slik oziroma datotek v jpeg formatu na sprejemamo, saj z njimi ne moremo prilagoditi logotipa na pisalo (datoteka ni v vektorski obliki). 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja